Magyar termék – magyar fejlesztés: SIMIX márka
Tudja meg Ön is, hogy miért döntöttünk saját termékek gyártása mellett valamint, hogy miért érdemes a SIMIX-et választania.

Hazánkban a szakma nagyon jól tudja, hogy számos lelőhelyen találunk alkalmas alapanyagot, homokot, portermékek előállítására és gyártására. Közülük az egyik terület Fejér megyében, Fehérvárcsurgón található. Azonban az ezen a területen található ásványkincs mégis különbözik a többitől. A földtörténet harmadidőszakának pannóniai korszakából származó, egyedülállóan magas szilícium dioxid tartalmú, nagy tisztaságú, fehér színű ásvány, melynek minősége üveg, kerámia és építőipari felhasználásra is egyaránt alkalmassá teszi, kizárólag csak Fejér megyében, Fehérvárcsurgó - Kincsesbánya községek térségében található. 

Az Üveg-Ásvány Kft. az elmúlt évtizedekben alapvetően üveg és kerámia ipari igényeket elégítette ki. A piaci trend azonban megkövetelte, hogy olyan termékek előállításába is belefogjon, amelyek már szélesebb fogyasztói piacot céloznak meg.

Így az európai színvonalú gyártástechnológiának köszönhetően kézenfekvő megoldásként a portermékek piacán lépett be az építési termékgyártók széles körébe. 

A SIMIX termékcsalád keretén belül habarcsok széles választékát gyártja és kínálja ügyfeleinek a gyártó. A csemperagasztók több típusa, beltéri alapvakolat, valamint falazó habarcs termékek gyártásával foglalkozunk.

Az Üveg-Ásvány Kft. a fagyálló és flexibilis csemperagasztó mellett polisztirol ragasztót is gyárt, mely polisztirol hőszigetelő lapok homlokzatra történő felragasztásához, illetve az üvegszövet beágyazásához egyaránt használható. Sok esetben különböző csemperagasztókkal végezik ezt a tevékenységet, amely a technológiai folyamatokat tekintve teljesen elhibázott választás. 

Sok építési helyszínen hagyományos technológiával készítik falazáshoz a habarcsot, valamint a belső falfelületek alapfelületének kiképzését. Az Üveg-Ásvány Kft. zsákos termékei a helyszínen előállított termékekkel ellentétben, minőségi kritériumai miatt, egyre elfogadottabbá válnak. Egyre gyakoribb, hogy a gyorsabb, hatékonyabb és jobb minőség elérése érdekében zsákos előregyártott falazó habarcsot, valamint beltéri alapvakolatot használnak fel. Ezen zsákos anyagok nagy előnye, hogy nem igényelnek mást csak vizet a bedolgozhatósághoz. Sokkal gyorsabban és hatékonyabban lehet velük dolgozni, ráadásul az alapvakolat esetében gépi munka segítségével extra időt nyerhetünk. 

Korunk jellemző problémájává váló fűtéskorszerűsítési programok passzív megoldásaként megjelent a homlokzati hőszigetelő rendszer. Kezdetben a polisztirolragasztó jelentette a rendszer saját elemét, de ma már a szigetelő anyag gyártása is az Üveg-Ásvány Kft. telephelyén történik.

2015 MÁJ 04 10:53:00/